När huslånet inte räcker till

Det är då det är dags att belåna aktier, bilen eller något annat av värde.

Belåna aktier

Det finns som sagt tillfällen då det är svårt eller bara dumt att öka belåningen på sitt hus. Tillhör man då dem med aktier kan man faktiskt belåna dem. Oftast är det kapitalförvaltare eller fondförvaltare som sysslar med detta, men det går även för vanliga människor. Det kräver i regel att man har just aktier och inte andra värdepapper. Har man en så kallad kapitalförsäkring är det högst ovanligt att dessa går att belåna. Man kan ju kapitalisera hela eller delar av den, men då får man kika på vilka regler som gäller för just din försäkring. Utöver det kan man vara tvungen att betala extra avgifter eller till och med skatt å sin kapitalförsäkring, trots att försäljningar skall vara helt skattefria. Kolla med din förvaltare eller bank för att se vad som gäller för just dig.

Belåna bilen

För er som har en något sånär ny bil som inte redan är belånad, kan med lite tur belåna den i efterhand. Många banker är skeptiska till detta upplägg, vilket resulterar i blankt nej alternativt en helt annan nivå på ränta och övriga villkor. Vi belåning av bil är det i princip uteslutande lån som skall amorteras. Men jämför med att lägga om huslånet är det betydligt mindre pengar det rör sig om. Både totalt, men även per månad. Är detta något för dig kan du hitta mer info på den pedagogiskt namngivna sajten "Belåna Bil".

 
Mer om lån och belåning

Det finns många sidor som handlar om lån, belåning och inteckningar av olika slag. Några är stora, kommersiella sajter där man kan jämföra lån, medan andra är små nischade sajter som denna. Beroende på hur mycket man behöver låna och till vad, så har man olika möjligheter till bra lånevillkor. Små, snabba lån - ofta kallade sms-lån eller microlån - har i regel otroligt dåliga lånevillkor, men i gengäld har de pga krav på dig som kund i övrigt.

Ett par sajter listar vi här. Det är varierande sajter, men med det gemensamt at de handlar om att belåna något (bil, hus, lägenhet etc.), jämför olika låneinstitut (Främst banker) och även sajter där du faktiskt kan låna pengar direkt.

© Copyright Belåna hus